Cultura

Collboni: "Reclamem que la programació d’agost al Grec es mantingui"

  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC Barcelona presentarà una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports perquè l’Ajuntament vetlli per mantenir l’Amfiteatre Grec obert a l’agost amb l’objectiu de "mantenir el pols cultural de la ciutat durant el mes d’agost"

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el PSC Barcelona, reclamarà al govern municipal que mantingui oberta la programació d’espectacles a l’Amfiteatre Grec al llarg del mes d’agost, prorrogant la concessió iniciada l’any passat per a la seva gestió privada, tal com es preveu al plec de condicions del concurs públic d’adjudicació realitzat l’any passat. En l’edició del 2017, quan els i les socialistes també governaven, va aconseguir aplegar gairebé 50.000 persones amb una programació variada, malgrat el poc temps disponible per a endegar-la. “L’objectiu és mantenir el pols cultural de la ciutat durant el mes d’agost amb la voluntat d’emfatitzar aquest vessant en la projecció internacional de la ciutat. I és crucial per als ciutadans/es atesa la importància d’aquest espai per oferir una programació d’arts escèniques i musicals per a tota mena de públics, a preus accessibles”, ha dit el president del PSC Barcelona, Jaume Collboni.

En els darrers mesos han sorgit diverses informacions que donen a entendre que l’ICUB està plantejant la possibilitat d’anul·lar l’activitat escènica que, des de l’any passat es realitza a l’Amfiteatre Grec al mes d’agost, a partir de la concessió realitzada sota concurs públic i que va guanyar l’empresa Mas i Mas quan el socialista, Jaume Collboni, encapçalava l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, Collboni ha reclamat “que el govern vetlli per mantenir els criteris d’accessibilitat i diversitat artística que es plantejaven com a  objectius i que es van complir escrupolosament l’any passat”.

L’any passat, l’Ajuntament va realitzar una despesa directa de 300.000€ per tal de dotar l’espai de les infraestructures necessàries (so i llum) i atendre la neteja i la seguretat. Uns diners provinents de la taxa turística, que han estat “recuperats per a la ciutat, i en bona part per al sector cultural, i que han permès endegar aquest tipus de programes, entre d’altres, que donen a la cultura el protagonisme que mereix”. Segons els i les socialistes “no va haver cap subvenció a l’empresa guanyadora del concurs” que es va fer càrrec de la programació i del risc econòmic que aquesta comporta.

Cal senyalar que l’activitat escènica que es realitza a l’Amfiteatre Grec al llarg del mes d’agost permet que el Festival d’Estiu de Barcelona, programat al llarg del mes de juliol, “pugui esdevenir un autèntic festival de teatre, música i dansa, sense la necessitat de programar espectacles populars que sovint generen incoherències dins la programació d’un Festival”, ha conclòs Collboni.