Cultura

Comunicat sobre l'exposició "55 urnes per la llibertat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Des de la Secretaria de Cultura i Societat del PSC manifestem el nostre total desacord amb la iniciativa de programar al centre d’Arts Sta. Monica –de la Generalitat de Catalunya–, l’exposició "55 urnes per la llibertat"

Aquesta exposició està dedicada a fer propaganda d’una determinada ideologia, i un govern democràtic no pot utilitzar la cultura com a instrument d’agitació i propaganda. De fet, aquesta actuació ens fa recordar l’actuació d’antics règims d’infausta memòria.

Aquesta iniciativa és especialment greu quan veiem les nombroses retallades que ha sofert el pressupost que el Govern dedica a la cultura. No coneixem el cost d’aquesta exposició, però és lamentable que amb els pocs diners que hi ha al pressupost, se’n posin al servei de promoure una determinada opció política.

L’exposició s’inaugura just quan coneixem el trist i lamentable pla de Govern en cultura, en el qual no hi ha cap previsió pressupostària ni cap proposta adreçada als sectors culturals, als ajuntaments o a promoure la creació i les industries culturals. Promoure exposicions partidistes és la iniciativa cultural de la Generalitat?